Predviden program

1.dan: Odhod v jutranjih urah. Vožnja v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk in Bologne. Vozili se bomo po italijanski pokrajini Marche in se ustavili v mestu Loreto, ki je eno največjih italijanskih romarskih središč. Sprehodili se bomo po trgu Matere božje, ki ga krasi lepa fontana in videli baziliko, ki pod kupolo hrani hiško device Marije iz Nazareta. Nadaljevanje vožnje proti jugu Italije. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2.dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Apulije. Njena pokrajina je nedotaknjena in njene vasi zelo stare. Nadaljevali bomo do gradu Castel del Monte. To je mogočna skrivnostna osmerokotna trdnjava, ki jo je v 13. stol. zgradil Friderik II.; velja za eno najbolj mističnih stavb, saj so znanstveniki več stoletij skušali razvozlati njen namen in matematično natančnost. Od tu se bomo odpeljali v Bari, ki je glavno mesto Apulije. V slikovitem starem mestnem jedru stoji bazilika sv. Nikolaja. V njej naj bi shranili truplo svetnika Nikolaja, zavetnika Rusije ter mornarjev in otrok. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do hotela, večerja in prenočitev.

3.dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled skrajnega juga Italije, imenovanega Salento. Najprej si bomo ogledali mesto Lecce, ki ga pogosto imenujejo baročne Firence italijanskega juga, saj ga odlikuje bogata baročna arhitektura. Videli bomo baziliko Santa Croce, vladno palačo Governo ter številne bogate meščanske palače. Po ogledu bomo nadaljevali do slikovitega ribiškega mesta Gallipoli.  Staro mestno jedro, postavljeno na otoku, je obdano s trdnjavami in obzidjem, ki je mesto varovalo pred napadalci z morja. Prosto popoldne za kopanje.  Po postanku se bomo odpeljali do mesta Ostuni, ki velja za enega najlepših v Apuliji. Med krajšim sprehodom po mestu si bomo ogledali središče z nenavadno arhitekturo snežno belih hiš, z barvito kupolo cerkve sv. Marije Magdalene in z vrsto drobnih zanimivosti, ki naredijo to mesto privlačno. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

4.dan:Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Polignano a Mare, kjer se bomo sprehodili po čudovitem starem mestnem jedru. Sledi vožnja v deželo Bazilikata, kjer si bomo ogledaliMatero, ki je nenavadno in slikovito mesto, katero krasijo sassi; jamska bivališča, izkopana v živo skalo v globelih okrog mesta. Ogled sassov in nato sledi vožnja v pokrajino, kjer bomo srečevali stavbe imenovane trulli. To so okrogle, pritlične stavbe, narejene iz kamna in brez malte. Pobeljene so z apnom, njihove stožčaste strehe pa se končujejo s simboli. Vsekakor so te stavbe simbol Apulije. Središče tega stavbarstva je v mestu Alberobello, kjer bomo naredili postanek za sprehod po ulicah, ki jih obdajajo slikoviti trulli. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

5.dan: Po zajtrku si bomo ogledali romantično obmorsko mesto Trani, ki ima slikovito staro jedro in zanimivo katedralo. Po zunanjih ogledih sledi slovo od juga Italije in vožnja proti domu. Vmesni postanki. Nočna vožnja proti severu in domu.

6.dan: Prihod je predviden v jutranjih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • štiri polpenzione v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
 • turistično takso v hotelih,
 • vstopnino v grad Monte,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k potovanju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj 4 (štirih) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Stroške vzpenjače na planoto nad mestom Como poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Cene vstopnine so izračunane po trenutno znanih podatkih (november 2021). V kolikor se cene spremenijo si pridržujemo pravico do spremembe cene aranžmaja.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.