Bologna je eno najbolj razvitih mest v Italiji, prometno središče, je prestolnica dežele Emilija – Romanja, kulinarično središče (kdo ne pozna slavne bolonjske omake za testenine?), slovi po tem, da nudi eno najboljših življenjskih okolij v Italiji, tu je sedež najstarejše univerze ‘zahodnega sveta’, ustanovljene že leta 1088, mestne ulice so ujete pod 47 km arkad, v mestu sta ostala zgolj še dva od 180 stolpov, ki so dokazovali moč in bogastvo srednjeveških meščanov, v zgodnjem srednjem veku je bila šesto največje evropsko mesto. Ogromno je še presežnikov, ki Bologno uvršajo med mogočna in pomembna evropska mesta.

Predvideni program

Odhod v jutranjih urah. Sledila bo vožnja mimo Benetk in Padove. V dopoldanskih urah bomo prispeli na območje mesta. Prvi postanek bomo naredili na hribu nad mestom, kjer je svoje mesto našla bazilika Madonna di San Luca. Mogočna cerkev je vidna daleč na okrog, nudi pa tudi številne poglede na mestno jedro, ki se razprostira pod hribom. Ena največjih zanimivosti cerkve je skoraj 4 km dolg arkadni podhod, ki vodi v mestno središče. Sledi odhod v staro mesto jedro Bologne. Ogled bomo začeli na trgih Maggiore in Netuno, ki sta srce mesta. Tu stoji mogočen Neptunov vodnjak, ki je glavni mestni simbol, nad njim se dvigujejo pročelja najpomembnejših mestnih palač ter cerkev sv. Petronija, ki naj bi bila ena najbogatejših in največjih cerkva na svetu. Žal je že stoletja nazaj zmanjkalo denarja, tako da nikoli ni bila popolnoma dokončana.

Od tu se bomo sprehodili do dveh stolpov, ki sta tudi eden od mestnih simbolov in dokazujeta moč bogatih srednjeveških meščanov. Manjši, nagibajoči se, v višino meri 48 m, višji, Torri degli Asinelli, pa dosega višino 98 m. Ob doplačilu se boste lahko povzpeli na stolp Asinelli in uživali v čudovitih razgledih. Ogled bomo nadaljevali na trgu z dvemi imeni: Piazza delle Sette Chiese (trg sedmih cerkva) ali Trg sv. Štefana. Največja znamenitost na trgu je kompleks cerkva ‘pod eno streho’. Kompleks so skozi več stoletij spreminjali, dograjevali, prezidavali, tako da se danes lahko sprehodimo iz ene v drugo cerkev. Od preteklih sedem so do danes ostale še štiri. Sprehod skozi mesto seveda spremljajo arkade. Izgradnja se je začela v srednjem veku, ko so arkade predstavljale ‘podaljšek’ meščanske hiše, prostor, kjer so trgovali ter se sestajali. Skozi stoletja so postajale simbol mesta, tako da jih je danes za okrog 40 km.

Po ogledu bo prosto za samostojno raziskovanje mesta in kosilo. Priporočamo vam da poskusite  slastne testenine z bolonjsko omako. Nato sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 •  prevoz s turističnim avtobusom,
 •  zunanje oglede po programu,
 •  vstopno takso v Bologno,
 •  turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Priporočamo športno opremo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.