Predviden program

Najprej se bomo peljali mimo slikovitega jezera Mondsee, z lepo baročno cerkvijo, ki je po svetu zaslovela s filmom ‘Moje pesmi, moje sanje’. V nadaljevanju se bomo peljali še mimo jezera Attersee, prvi pravi postanek pa bomo naredili ob jezeru Traunsee. Že Rimljani so opevali njegovo lepoto, zato so ga imenovali “lacus felix”, jezero veselja. Najprej se bomo ustavili v Toskanskem parku. V bližini se na otočku nahaja grad Orth, s celino je povezan s čudovitim lesenim mostom. Z gradu se nam bo razprostrl pogled na mesto Gmunden. Čudovito ozadje našim fotografijam! Mestece bo tudi izhodišče za začetek ladijske vožnje po jezeru. Med plovbo po jezeru bomo lahko opazovali naravni prehod iz nižinskega, gričevnatega sveta v gorsko alpskega. V vasici Trauenkirchen bomo izstopili in se odpeljali v zdraviliško mesto Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Dober glas o zdravilnih učinkih je kmalu dosegel tudi Dunaj, tako da so bogati meščani v mestece množično prihajali na zdravilne terapije. Tu se je zbirala vsa najvišja politična smetana, na čelu s habsburškimi cesarji. Tukaj sta se na rojstnodnevni zabavi prvič srečala poznejši cesar Franc Jožef in njegova bodoča žena Sissi. Izredno lepo restavrirane stavbe iz časa Franca Jožefa in njegove Sissi, nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Urejenost središča, številne trgovine in tudi kultura samih obiskovalcev nam bodo potrdili, da je mesto ohranilo svojo mondenost. Najmogočnejša stavba je dvorec Kaiservilla, nekoč poletna rezidenca Habsburžanov. Lahko se bomo sprehodili čez čudoviti park ob vili (doplačilo ). Skozi Bad Goisern, po katerem je planinski čevelj “gojzar” dobil ime, se bomo zapeljali še do jezera Hallstättersee in si ogledali pod pečino stisnjeno rudarsko mestece Hallstatt, ki se ponaša s slikovito arhitekturo. Po ogledu vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vožnjo z ladjo po jezeru Traun,
 • turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (januar 2024). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.