Gora Matterhorn (nemško), Monte Cervino (italijansko), Mont Cervin (francosko) je edinstvena gora. Zaradi svoje značilne oblike, poznane po vsem svetu, je  postala simbol ne samo švicarskega, ampak vsega gorskega sveta.

Predviden program

1.   dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Benetk, Padove in Milana. Postanek ob jezeru Orta, ki velja za enega najbolj romantičnih italijanskih jezer. Najprej se je jezero imenovalo San Giulio, po Sv. Juliju, zavetniku pokrajine. Poetično ime jezera je CusioNajlepša predela sta Orta San Giulio, vasica na polotoku ter otok San Giulio. Vkrcali se bomo na ladjico in zapluli na otok, na katerem se stiska vasica, nad njo se dviguje zvonik bazilike iz 12. stol. Po legendi je otok prvi naselil duhovnik San Giulio. Domačini so verjeli, da je otok zatočišče demonov, pošasti in kač, zato jih je moral najprej ukrotiti, šele nato je lahko ustanovil samostan. Postanek na otoku in vožnja nazaj do vasi Orta San Giulio. Od tu se bomo po želji in če nam bodo moči dopuščale, lahko sprehodili na t.i. Sveto goro (Sacre Monte), kjer se odpirajo pogledi na jezero, otok in objezerske vasice. Gora slovi po 21 kapelicah, ki prikazujejo življenje Frančiška Asiškega. Po ogledu se bomo odpeljali do mesta Verbania, ki leži na severnem delu jezera Maggiore. Blaga klima je botrovala, da je mesto postalo pomembno letovišče številnih bogatih Evropejcev. Zgradili so si številne bogate vile in ob njih uredili botanične vrtove. Najlepši vrt se nahaja ob vili Taranto. Sledi ogled botaničnega vrta. Po postanku v mestu bomo nadaljevali z vožnjo v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

2.     dan: Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do vasi Täsch. Tu je izhodišče za ogled slikovite alpske gorske vasi Zermatt, ene najbolj priljubljenih švicarskih turističnih točk; do vasi se bomo zapeljali z lokalnim vlakom, ker so oblasti, zaradi prevelikega onesnaževanja gorskega sveta, prepovedale promet. Po sprehodu skozi vas prosto oziroma se bomo lahko z gondolo podali v gore; najprej do območja Furi, naprej do območja Trockener Steg ter vse do Malega Matterhorna na višini 3.883 m; ves čas nas bodo spremljale mogočne gore in vrh Matterhorn.
Proti popoldnevu bomo nadaljevali z vožnjo po dolini Valais, do mesta Sion, ki je zraslo na kraju najstarejšega naselja današnje Švice. V kolikor bo čas dopuščal, kratek ogled. Nadaljevanje vožnje preko prelaza Grand-Saint-Bernard proti hotelu. Nastanitev, večerja in prenočitev.

3.      dan: Po zajtrku se bomo odpeljali po dolini Aoste, najmanjši italijanski regiji, ki leži na tromeji med Francijo in Švico in ima eno najlepših evropskih gorskih pokrajin. Prvi pravi zgodovinski podatki o poselitvi doline segajo v leto 25 pr. n. št., ko so Rimljani tukaj ustanovili postojanko Augusta Praetoria (današnje mesto Aosta), da bi si s tem zagotovili nadzor nad prelazoma Malega in Velikega Svetega Bernarda. Zaradi strateškega položaja so si mnogi osvajalci v stoletjih prilaščali dolino Aoste; dokončno so si jo prisvojili Savojci na začetku enajstega stoletja. Med vožnjo nas bodo spremljali vrhovi tisočakov, gradovi nad dolino ter številne strnjene vasice. Postanek za ogled gradu Fenis*, ki velja za najstarejšega, najlepšega in najbolj ohranjenega v dolini, krasijo ga originalno opremljene sobane. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu
 • dva polpenziona v hotelih turistične kategorije 3* v dvoposteljni sobi,
 • povratno vožnjo z vlakom do Zermatta,
 • ogled botaničnega vrta pri vili Taranto,
 • ladijsko vožnjo po jezeru Orta,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opomba k doplačilom za povratno vožnjo z gondolami in ogled gradu 

– vožnja z gondolo Matterhorn glacier paradise vključuje prevoz s tremi gondolami (Furi, Trockener Steg in Matterhorn glacier paradise ),
– vožnja z gondolo Trockener Steg vključuje prevoz z dvema gondoloma (Furi, Trockener Steg),
– gondola Furi pomeni vožnjo z eno gondolo

– ogleda gradu Fenis ni možno vnaprej rezervirati. Rezervacijo bo opravil vodnik na poti, zato je možno, da notranjosti gradu zaradi gneče ne bi bilo mogoče videti. Skupina se razdeli v dva dela, razlika med ogledoma posamezne skupine je 30 min. Ogled gradu je brez lokalnega vodenja.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Priporočamo primerno športno opremo.
 • Program bo izveden v vsakem vremenu.
 • Odhod s Štajerske bomo zagotovili ob prijavi 4 (štirih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Stroške vožnje z gondolami pod Mali Matterhorn poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Denarna valuta v Švici je švicarski frank (CHF).
 • Izračuni vstopnin v Švici so narejeni novembra 2021. V primeru večjih odstopanj tečajnice Banke Slovenije si pridržujemo pravico do spremembe cene.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express.