Predviden program:

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Italiji  mimo Genove in Ligurskega zaliva. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli  v eno najmanjših državic na svetu, Monako. Ogledali si bomo zgodovinski del mesta s palačo princa Alberta II., prinčeve vrtove, katedralo Sv. Nikolaja in po želji obiskali Oceanografski muzej. Seveda bomo naredili tudi »skok« do slavne igralnice Monte Carlo. Vožnja do hotela v okolici Nice. Namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje Provanse. Peljali se bomo po obalni cesti mimo Antibesa, do nekdanje prestolnice lončarstva Vallauris, kjer je Picasso našel svojo tretjo ženo in obiskali muzej, kjer bomo na notranji steni kapele lahko občudovali njegovo znamenito sliko »Vojna in mir«. V nadaljevanju se bomo zapeljali do cannske Festivalne palače in se ob njej sprehodili. Sledi vožnja v  Aix en Provence, mesto dobrega kralja Reneja, mesto velikana slikarske umetnosti Cezanna in  mesto fontan. Ogledali si bomo nekaj znamenitosti pretekle zgodovine in si privoščili dobro kavo ali domačo sladico »calisson«. Naslednji postanek bo namenjen nekdanjemu srednjeveškemu gradu Les Baux. Zgodovina mesta je zanimiva, še bolj pa nas bo navdušil svetovni spektakel slikarstva in zgodovine v digitalni tehniki v bližnji »katedrali svetlobe«, kjer bo leto 2024 v znamenju Egipta in Orienta. Ne daleč od Les Baux bomo videli še nekaj ostankov antičnega mesta Glanum ter bližnji samostan Saint Paul, kjer je, že zelo bolan ustvarjal, Van Gogh. Sledi vožnja mimo Saint Remyja, rojstnega mesta Nostradamusa,  do našega hotela v Tarasconu. Namestitev, prosto in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Arles, mesto iz časov antike in srednjega veka. Ogled znamenitosti kot so amfiteater, rimsko gledališče, Cerkev St. Trophima, Van Goghov »Božji dom« (Hotel dieu)… Prosti čas osvežitev. Pot bomo nadaljevali na jug, v naravni rastlinski in živalski rezervat Camargue, ki se nahaja ob malih jezerih, »etangih«, kjer se reka Rona deltasto izliva v morje. Z malo sreče bomo srečali plamence (flaminge) in videli kamarške konje, bike in različne ptice. Nadaljevanje poti do obmorskega mesteca St. Maries de la Mer, kjer bomo slišali legendo romarske cerkve Sv. Marij in obiskali relikvije črne Sare, zavetnice Romov in svetovnih popotnikov.  Prosti čas za osvežitev in okrepčilo.  Nato se bomo zapeljali, čez Malo Rono, v srednjeveško mestece Aigues Mortes, obdano z mogočnim obzidjem, kjer se med številnimi trgovinicami in restavracijami bohoti kip ustanovitelja mesta Ludvika Svetega. Nekaj prostega časa. Proti večeru nas bo čakala še zadnja zanimivost, bližnje mesto Nimes, ki ga resnično ne moremo izpustiti. Peljali se bomo mimo lepo ohranjene rimske arene in se ustavili ob antičnih Dianinih vrtovih. Videli bomo tudi rimski tempelj »Maison caree«, posvečen cesarju Avgustu. Prosti čas za večerjo. Sledi vožnja v hotel, namestitev in prenočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do akvadukta Pont du Gard.  Ta izjemni »vodni kanal na stebrih«, po katerem so že stari Rimljani dovajali pitno vodo do mesta Nimes, si bomo tudi ogledali. Naslednja postaja bo čudoviti Avignon z opevanim mostom in papeško palačo (možen ogled ob doplačilu). Nekaj prostega časa za osvežitev na Urnem trgu med platanami. Sledi vožnja v L`Isle sur la Sorge, prisrčno mestece, grajeno na vodnih pritokih reke Sorge, ki ima izvir v bližnjem Fontaine de Vaucluse. Sprehodili se bomo do izvira, ki ga raziskujejo speleologi z vsega sveta. Povratek mimo mlinskega kolesa, ki je do nedavnega poganjal stroje za izdelavo papirja. Na poti proti Gordesu se bomo ustavili v samostanu Senanque, kjer bomo videli, kaj vse delajo tamkajšnji menihi (samostan je delujoč). V okolici samostana bomo opazili  male kamnite hišice »bories«, nato pa se bomo ustavili še v enem najlepših turističnih mestec Francije, Gordesu. Sprehod skozi mesto in prosti čas za okrepčilo in osvežitev. Sledi vožnja do hotela v Cavaillonu. Prenočitev.

5. dan:Po zajtrku se bomo odpeljali v Rousillon, mesto okre. Bohoti se na rdeče obarvani legendarni skali. Barvila so bila v rabi že v davnini, z njimi pa so živahno trgovali že v rimskih časih. Vožnja mimo mesta apt do platoja Valensole, pokrajine, ki je v času cvetenja sivke v celoti obarvana modro-vijoličasto. Sledi nadaljevanje poti v Moustiers Saint Marie, mesto pol porcelana. Mesto pod strmo pečino, se nam bo s svojimi hišami, dobesedno vklesanimi v skalovje, prav gotov vtisnilo v spomin. Ogled muzeja pol porcelana in nekaj prostega časa. Sledi vožnja po ozki gorski cesti skozi sotesko reke Verdon, v enega najlepših kanjonov na svetu, kanjon reke Verdon. Na dobro zavarovanih točkah na poti se bomo večkrat ustavili za fotografiranje. Na koncu kanjona pa bomo obiskali prijetno mesto Castellane. Sprehod skozi mestece in večerja. Sledi vožnja v hotel v okolici Grassa. Namestitev in prenočitev.

6. dan: Po zajtrku se bomo dopeljali v svetovni center pridelave parfumskih esenc za potrebe kozmetične industrije. Ogled muzeja parfumerije. Možen nakup izdelkov. Sledi vožnja do naše zadnje postojanke pred povratkom v Slovenijo, Nice. Panoramska vožnja skozi meso in nato sprehod skozi stari del mesta: trg Massena, katedrala, opera, Cvetlični trg in vzpon (z dvigalom) na. Nekaj prostega časa za osvežitev in nato vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vsemi pripadajočimi stroški,
 • pet prenočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije,
 • dve večerji, pijača je za doplačilo,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • vstopnino v grad Les Baux,
 • vstopnino v muzej Pablo Picasso v Vallaurisu,
 • vstopnino v muzej parfumerije v Grassu,
 • vstopnino za ogled Pont du Gard,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.

Možno doplačilo na licu mesta:

 • Oceanografski muzej Monako: predvidoma 19,00 €/ osebo

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom med nižjo in višjo ceno, če bi se za potovanje prijavilo manjše število potnikov. O spremenjenih pogojih Alpetour potnike obvesti 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če nastopi pogoj za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2023). V kolikor se vstopnine podražijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene celotnega aranžmaja.
 • Odhod s Štajerske bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene. 

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletna prijava.