Obala Amalfi; tako imenovana Amalfitana, je najlepša obala na svetu.

Predviden program

1. dan: Odhod v zgodnjih popoldanskih urah. Sledila bo vožnja mimo Bologne, Firenc, Rima, do Neaplja.

2. dan: Prihod v mesto v jutranjih urah. Po prihodu v mestno pristanišče se bomo vkrcali na ladjo in odpluli na slikoviti otok Capri. To je otok cvetja, čudovitih plaž, razgibane obale in kristalno čistega morja. Poznan je po svojih naravnih lepotah, urejeni okolici, zgodovinskih najdiščih in z njimi povezanimi zgodbami. To je kraj, kjer še vedno sije močno sonce, kjer rastejo pomarančevci, limonovci in mandarinovci, vinska trta, mirta, rožmarin in druge aromatične začimbe ter oljke. Otok si bomo ogledali med vožnjo z lokalnim avtobusom, videli mesta Marino Grande, Capri in Anacapri, se sprehodili po ozkih uličicah, opazovali nasade, parke in vrtove ter vmes lahko naredili postanek za ogled znamenite vile San Michele, ki se nahaja 327 m nad morjem in je ostanek nekdanje antične vile, ki jo je obnovil švedski zdravnik. Objema jo edinstven vrt s sredozemskim rastjem, drevoredi, s kolonadami belih stebrov, povezanih s pergolo. In med njimi je visoko nad morjem bela odprta loggia, kjer je Axel Munthe med zavitimi stebri postavil nemega stražarja, egipčansko sfingo iz rdečkastega kamna, ki gleda čez morje, na otoke in ladje pod seboj. Lahko pa se bomo vkrcali na ladjico in se podali na plovbo do slikovitih skal / igel Faraglioni, ki se dvigujejo iz morskega dna.* V popoldanskih urah bomo zapustili otok, odpluli nazaj na celino in se odpeljali do hotela. Namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ognjenik Vezuv, ki je uradno dejaven, čeprav v kratkem ne pričakujejo izbruha.
Je eden od štirih dejavnih ognjenikov v Italiji; ob zadnjem izbruhu leta 1944 je umrlo 49 ljudi. Najmočneje je izbruhnil 24. avgusta leta 79. Takrat sta bila uničeni mesti Pompeji in Herkulanum. Sprehod do kraterja (obvezna primerna športna obutev), hoje je približno 30 min. Nato se bomo odpeljali do Pompejev, ki so pravi arheološki čudež. Leta 79 našega štetja se je iz vulkana Vezuv dvignil oblak plinov, pepela in kamenja, ki je zatem zasul celo mesto in širšo okolico. Danes so, pod Vezuvom zasutimi mesti, najznamenitejši prav Pompeji. Ostanki antičnega mesta tako še danes pripovedujejo o tem, kakšno je bilo življenje v rimskem imperiju, v kakšnih hišah so prebivali predstavniki različnih stanov, kako so se preživljali in kaj so počeli v času, ki jim je ostal za zabavo. Zunanji ogledi in prosto. Vrnitev v hotel, večerja in prenočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo podali na ogled slikovite skalne obale Amalfitane. Panoramska cesta se vije med mesteci in ribiškimi naselji, nad smaragdnim morjem in med v skale vpetimi nasadi pomaranč, limon in vinske trte. Zaradi izredne lepote je obala uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Obalo bomo začeli spoznavati na območju mesta Positano, katerega bomo videli s panoramske ceste, nadaljevali bomo do mesteca Amalfi, ki je mešanica različnih kultur iz različnih obdobij in je eno najbolj obiskanih krajev na obali. Ponaša se z mogočno katedralo in bogatim pomorskim muzejem. Postanek za samostojne oglede in uživanje na obmorski promenadi. Nato se bomo z ladjo lahko zapeljali na krajšo panoramsko vožnjo, s pogledi na mesteca, ki so zasidrana pod strmimi stenami.* Sledi še kratek postanek v Neaplju, sprehod skozi mestno središče in nekaj prostega časa za osvežitev in okrepčilo. Nato se bomo začeli vračati proti domu. Nočna vožnja.

5. dan: Prihod domov je predviden v jutranjih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
 • zunanje oglede po programu,
 • prevoz po otoku Capri z lokalnimi avtobusi,
 • povratno ladijsko vožnjo na otok Capri,
 • vstopnino v arheološki park Pompeji,
 • vstopnino na ognjenik Vezuv,
 • vožnjo z vzpenjačo do mesta Capri,
 • lokalni avtobusni prevoz po obali Amalfi,
 • dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.

Obvezno doplačilo na hotelski recepciji

 • turistična taksa: 8,00 € na osebo

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske bomo zagotovili ob prijavi vsaj šestih (6) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • *Ladijski izleti so vezani na ugodne vremenske razmere.
 • V primeru zvišanja ali uvedbe nove vstopne takse na destinaciji, si pridržujemo pravico do naknadnega poračuna tega stroška.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2023). V kolikor se cene vstopnin spremenijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene celotnega aranžmaja.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene. 

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.