Reka Donava povezuje nekdaj izmed najpomembnejših prestolnic srednje Evrope, ki imajo deloma skupno, deloma zelo raznoliko zgodovino. Odpravite se z nami na raziskovanje Imperialnega Dunja, polnega blišča ter hitro rastočo Bratislavo. Iz ene v drugo prestolnico se bomo peljali z ladjo, ki pluje po Donavi.

Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah, ko se bomo mimo Maribora in Gradca pripeljali na Dunaj.
“Ceste Dunaja so tlakovane s kulturo, tako kot so druga mesta tlakovana z asfaltom,” je zapisal avstrijski pisatelj Karl Kraus.  Pomislite na Dunaj kot na mesto, kjer zgodovina in preteklost v sožitju živita s sedanjostjo. Ljubitelji arhitekture boste povsod na Dunaju našli stavbe in palače iz različnih obdobij. Na Dunaju ne smemo izpustiti ‘Ringa’; območja nekdanjega mestnega obzidja, okrog katerega so nanizane glavne znamenitosti ‘imperialnega Dunaja’: Hofburg, mogočna rezidenca cesarske družine Habsburg, univerza, državna opera, mestna hiša, državni parlament, sprehajalna ulica Kärntner Strasse, ki se končuje na trgu z mogočno Štefanovo cerkvijo. Lahko si bomo ogledali notranjost palače Hofburg. Del palače predstavlja uradno prebivališče in delovno mesto predsednika Avstrije. Zgrajena v 13. stol. in skozi stoletja razširjena, je palača gostila nekatere izmed najvplivnejših oseb evropske in avstrijske zgodovine, kar vključuje tudi cesarje habsburške dinastije, vladarje avstro-ogrskega cesarstva. Hofburg je bil njihova glavna zimska rezidenca, medtem ko je bil poletna dvorec Schönbrunn. Prosto. Na svoj račun bomo prišli ljubitelji sladic, ko bomo lahko v Sacher hotelu poizkusili in tudi kupili znamenito saher torto, pecivo in odlično kavo. V poznih popoldanskih urah se bomo vkrcali na ladjo in odpluli v Bratislavo, plovba traja dobro uro. Sledi namestitev v hotelu, prosti čas in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku si bomo ogledali Bratislavo. Najprej se bomo odpravili na grajski grič od koder se odpirajo pogledi na staro mestno jedro, mogočno reko Donavo in njene mostove ter na predmestja, katera je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Nato se bomo podali v staro mestno jedro, katerega zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala Sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter številne meščanske hiše. V nadaljevanju dneva se bomo zapeljali do sotočja Morave in Donave okrog 10 km iz mesta. Tam na vrhu skale stojijo ostanki nekoč ene najbolj ponosnih graščin; trdnjave Devin, ki je stoletja veljala za nepremagljivo. Uničiti jo je uspel šele slavni Napoleon. Lahko si bomo ogledali grad in izvedeli legendo o deviškem stolpu. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu;
 • eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v Bratislavi v dvoposteljni sobi,
 • ladijsko vožnjo od Dunaja do Bratislave,
 • turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Odhod s Primorske (Lucija, Portorož, Koper, Postojna) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod s Primorske (Nova Gorica, Ajdovščina) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Priporočamo športna oblačila in obutev.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (november 2023). V kolikor se cene spremenijo si pridržujemo pravico do spremembe cene aranžmaja.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali www.alpetour.si
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene. 

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners
 • spletni nakup.