Cesarska prestolnica

Predviden program
Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred šole. Vožnja mimo Gradca na Dunaj. Zapeljali se bomo po mestnem obroču in opazovali avstrijski parlament, dunajsko mestno hišo in univerzo, številne razkošne parke ter mestne palače. Med sprehodom po mestu bomo spoznali palačo Hofburg, mogočno gotsko cerkev sv. Štefana, državno opero in slaščičarno Sacher, kjer pečejo slavne torte. Recepta za izdelavo, seveda, ne izdajo.  Vožnja proti domu.

Oblikujte si program ekskurzije po vaših željah, ponujamo vam številne možnosti:

 • Ena najbogatejših zapuščin Habsburžanov je nedvomno dvorec Schönbrunn. Mogočne, bogato opremljene sobane so bile prostori, kjer so cesarji živeli in sklepali pomembne odločitve in dogovore.
 • Živalski vrt Schönburnn velja za najstarejšega na svetu! Ustanovil ga je cesar Franc I že leta 1792 in je del Unescove kulturne dediščine. Zanimiva je med drevesnimi krošnjami postavljena 160 m dolga lesena brv, ki vodi neverjetnih 10 m visoko. Z mostu se nam bo odprl čudovit razgled na živalski vrt, park Schönbrunn in mesto. Živali od Artikte do deževnega gozda nas bodo nedvomno navdušile!
 • Muzejska četrti na Dunaju je ena največjih hramov kulture na svetu. Tukaj se nahajajo številni muzeji; Leopoldov muzej, Otroški muzej, Muzej moderne umetnosti in le lučaj stran, na trgu Marije Terezije, skoraj zrcalni podobi Muzeja umetnostne zgodovine ter Naravoslovnega muzeja, ki se razprostira v dveh nadstropjih, kjer skrbno opremljena notranjost odraža naravo raznolikih razstavnih predmetov, ki obsegajo arheološke, zoološke, antropološke, mineraloške in geološke zbirke. Na ogled so odlitki okostij dinozavrov, največja svetovna zbirka lobanj, ki ponazarjajo razvoj človeka, ena od najobsežnejših evropskih zbirk žlahtnih kamnov, prazgodovinske podobe, predmeti iz bronaste dobe ter izumrli ptiči in sesalci. Proti doplačilu lahko obiščemo tudi predstavo v tamkajšnjem planetariju
 • Haus des Meeres. V danes na zunaj neuglednem betonskem stolpu iz druge svetovne vojne, ki je bil zgrajen za potrebe protizračne obrambe, se obiskovalcu v desetih nadstropjih odpre čudoviti svet svetovnih morij, jezer, rek in tropskih gozdov. Videli bomo več kot 10.000 živali; od domorodnih prebivalcev Atlantskega oceana do prebivalcev Sredozemskega morja, od ribice Nemo, do japonskega pajka velikana. Pozdravila nas bo orjaška želva Puppi, najbolj pogumni bomo občudovali mambe, kobre, ščurke in stonoge ter se zabavali v tropski hiši med predrznimi marmozetkami in pisanimi pticami, ki se prosto gibljejo med obiskovalci … Ste že kdaj slišali, kako se oglašajo morski konjički? Krojaške mravlje in 300.000 l rezervoar z morskimi psi nam bo buril domišljijo … Ste že kdaj zrli v oči strupenemu bradavičarju ali gilski pošasti?
 • Donavski stolp, 252 m visok stolp, od koder se nam bo odprlo mesto na dlani.
 • Grobnica Habsburžanov, kjer je pokopanih okrog 140 Habsburžanov; Marija Terezija, Franc Jožef, Elizabeta …
 • Svet umetnika Hundertwasserja. Lahko obiščemo Hišo umetnosti – Kunsthaus, kjer se nahaja muzej Friedricha Stowasserja, umetnika, slikarja in arhitekta. Navduševala ga je dunajska secesija, iz katere je razvil svoj edinstven slog. Vožnja mimo stanovanjskega kompleksa Hundertwasser.
 • V Hiši glasbe, interaktivnem muzeju eksperimentov bomo lahko prisluhnili in celo dirigirali svetovno znanemu orkestru dunajskih filharmonikov, se igrali s svojim glasom, igrali na orjaške inštrumente in si ustvarili celo svojo zgoščenko!
 • Lahko se podamo po poteh Jožeta Plečnika in Maksa Fabijanija; videli bomo Uranio, postali pri Plečnikovi cerkvi Svetega Duha, nato pa se sprehodili po mestu do Zacherlove hiše, ki je Plečnikovo najpomembnejše mladostno delo.
 • V Dunajskem Pratru se bomo lahko zabavali na številnih vrtiljakih …
 • Muzej voščenih lutk Mme Tussaud’s vabi vse navdušence slavnih osebnosti. Videli bomo lutke iz sveta glasbe, filma, politike in avstrijske zgodovine.
 • Čokoladni muzej pred Dunajem, Hofburg, Mozartova hiša, različni muzeji in galerije …

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 56,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

 • Končno ceno vam sporočimo na podlagi vaših želenih ogledov.
 • Živalski vrt je pozimi odprt do 16.30 ure.
 • V Schönbrunnu obiskovalci prejmejo opis soban v slovenskem jeziku.