Bavarska  prestolnica

Predviden program

Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred šole. Vožnja skozi predor Karavanke in dalje po Turski avtocesti mimo Salzburga in Kimskega jezera v München. Sodobno, svetovljansko mesto z velikim srcem in kulturno dediščino je očarljivo, lahkotno a hkrati mirno. München je nemški način življenja. Pravijo, da ni potrebno biti bogat ali lep, da se tukaj počutiš domače, saj je bogat tisti, ki ima čas za lagoden sprehod skozi mestno središče in postanek tu in tam, da bi bil del mestnega vzdušja. Lahko bomo postali na enem najlepših trgov v Nemčiji, na Marienplatz-u, v samem srcu bavarske prestolnice. Sprehodili se bomo od Karlovih vrat  do tržnice. Ogledi po željah skupine in okrog 18.00 ure povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večerno – nočnih urah.

Oblikujte si program ekskurzije po vaših željah, ponujamo vam številne možnosti:

  • Mestni muzeji, od katerih mnogi uživajo mednarodni ugled: Tehniški muzej, največji na področju znanosti in tehnologije na svetu. Na kar 73.000 m² razstavnih površin se nahaja več kot 100.000 razstavnih predmetov. Obiskovalec mora prehoditi 20 km, če se želi sprehoditi mimo vseh razstavljenih predmetov, modelov in rekonstrukcij. V muzejih navadno piše, da se ne smemo dotikati razstavnih predmetov, tukaj pa nas prosijo, da se z razstavnimi modeli poigramo, pritiskamo na gumbe in vlečemo vzvode! Vabimo vas, da skupaj raziščemo ladje, podmornice in pristanišča, avtomobile, jadrnice, egipčanske ladje ter rudnike in spoznamo čudeže kemije ter fizike, se seznanimo s steklarstvom, nakitom, glasbo in astronomijo
  • Stara, Nova in Moderna Pinakoteka; zbirke umetnosti od starih evropskih mojstrov, kot so Dürer, Raphael, Rembrandt, Rubens, do del sodobne umetnosti.
  • V BMW muzeju boste prišli na svoj račun ljubitelji jeklenih konjičkov,
  • v Allianz Areni pa navdušenci nogometa. Tudi če niste navijač Bayerna, vas bo ogled enega najbolj spektakularnih stadionov navdušil. Videli bomo osrednji prostor, slačilnico, tunel, konferenčno dvorano, medijski prostor in zunanjost … V času tekem in dogodkov ogled ni možen.
  • BMW Welt, prodajno razstavni salon najnovejših modelov avtomobilov.
  • V tovarni BMW se lahko sprehodimo skozi samo proizvodnjo in občudujemo nemško natančnost in organiziranost. Navdušeni bomo nad delom robotov! V tovarni veljajo posebna pravila! Skupina lahko šteje največ 28 oseb, rezervacijo ogleda priporočamo najmanj 6 mesecev pred želenim izletom, ogled možen samo med tednom.
  • Vas navdušujejo letala ali morda brezhibna organizacija enega največjih mednarodnih evropskih letališč? Potem je ogled bavarskega letališča Franz Josef Strauß v Münchnu prava izbira.

Na približno uro dolgem raziskovanju letališkega zakulisja si bomo ogledali samo osrčje dogajanja …  Najprej se bomo prepustili varnostni kontroli in se kasneje podali na ogled te logistične mojstrovine. Videli bomo terminala 1 in 2, mimo dveh gasilskih postaj in hangarjev se bomo peljali do kontrole motorjev ter videli skladišče goriva. Seveda bomo poslušali zanimive razlage o samem delovanju letališča in dogajanju na ploščadi. Kasneje se bomo zadržali še v centru za obiskovalce, videli razstavljena zgodovinska letala ali pa se povzpeli na razgledni hrib …

Možen je tudi voden ogled Airbusa A380 in voden ogled letališke gasilske brigade: zahtevajte ponudbo.

  • Olimpijski stolp, 291 m visok stolp, s katerega se nam bo odprl pogled na mesto in na Olimpijski park, zgrajen l. 1972 za potrebe Olimpijskih iger.
  • Kako se v resnici snema film? Ali so ulice, mesta in vasi, ki jih vidimo v filmih, serijah in nadaljevankah le kulisa? Je Viking Vikijeva ladja prava ali …? Kako posnamejo prizore lebdeče podmornice? Filmski studio Bavaria, ena največjih produkcijskih hiš v Evropi, razkriva prav to!

V  filmskem mestu se bomo najprej udeležili vodenega ogleda skozi 320.000 m² velike studie, kjer nam bodo razložili razburljive podrobnosti snemanja in nam pokazali kulise iz nekaterih svetovno znanih filmov in TV serij. Seveda bomo lahko občudovali tudi originalne modele kot so podmornica iz filma Das Boot, Podmornica ali model živalce iz filma Never ending story, Nedokončana zgodba. Le kdo ne pozna Asterixa in Obelixa? Ste vedeli, da so prizore snemali prav  tukaj? Kulise stojijo še danes! Tukaj so snemali celo prizore znamenitega filma Parfum! Kasneje bomo obiskali še 4 dimenzionalni kino in našo pustolovščino zaključili v Bullyversumu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 57,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Končno ceno vam sporočimo na podlagi vaših želenih ogledov.