Predviden program

1. dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Padski nižini proti Toskani. Najprej bomo obiskali zanimivo mestece San Gimignano, ki mu zaradi množice stolpov pravijo tudi srednjeveški Manhattan. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah, med stolpi in po trgih, ki jih obkrožajo mestne palače in cerkve. Po ogledih bomo nadaljevali pot v očarljivo srednjeveško Sieno, ki je nenehno tekmovala s Firencami. Ustanovil naj bi jo Senius, Remov sin. Mestno srce je na krožnem trgu Piazza del Campo, prizorišču Palie – konjskih dirk, ki so najznamenitejša mestna prireditev. Tukaj izstopa mogočen stolp Mangia z mestno hišo, videli bomo katedralo ter številne palače. Po ogledu se bomo odpeljali do obale, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo s trajektom odpeljali na Elbo, ki je največji toskanski otok. Notranjost otoka obiskovalcu ponudi nemalo prijetnih presenečenj. Visoki gorski vrhovi, panoramske ceste in idilična mesteca s promenadami so pravi raj za ljubitelje oddiha in sproščanja. Na otoku je ujetništvo preživljal vojskovodja Napoleon. Leta 1814 so ga Francozi, siti vojn brez uspeha, silili naj sklene mir s sovražnikom. Cesar se na prošnje ni odzval, bil je poražen in pregnan na Elbo. Po izkrcanju v mestu Portoferraio si bomo ogledali Napoleonovo vilo v San Martinu in se nato odpeljali na vzhodno obalo, kjer se bomo lahko seznanili z otoškimi minerali. Popoldne se bomo ponovno vkrcali na trajekt in odpluli v Piombino. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Firence, prestolnico umetnosti, muzejev in zibelko renesanse. Mesto deli reka Arno, preko katere se pnejo stari mostovi, nad njimi se dvigajo stolpi, kupole in palače. V mestni silhueti  dominira stolnica (Il Duomo) z značilno kupolo iz opečnih strešnikov in belega marmorja;  arhitekturna mojstrovina za vse čase! Poleg nje stojita zvonik in krstilnica. Najpomembnejše mestne stavbe so palača Vecchio, medičejska palača Pitti ter Galleria degli Uffizi, kjer hranijo svetovno pomembne likovne in kiparske stvaritve. Na mostu Vecchio še danes trgujejo zlatarji. Dan preživet v prestolnici, kamor so se zatekali  pomembnejši misleci, umetniki in znanstveniki, bo vse prehitro minil. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji,
 • vstopne mestne takse za San Gimignano in Sieno,
 • vožnjo s trajektom na Elbo,
 • dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • povratno vozovnico za tramvaj v Firencah,
 • turistično vodenje, organizacija ter ddv.

Obvezno doplačilo vodniku na poti

– turistična taksa v Italiji: 5,00 € / osebo

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom med nižjo in višjo ceno, če bi se za potovanje prijavilo manjše število potnikov. O spremenjenih pogojih Alpetour potnike obvesti 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če nastopi pogoj za morebitno zvišanje cene.

Opombe

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru višje sile (napoved močnega vetra).
 • Cene vstopnin in trajektnega prevoza so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine ali trajektni prevoz podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji so sestavni del programa. Na voljo na na naših prodajnih mestih in na spletni strani www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.